CONSULTANCY AS A SERVICE (CAAS)

Er is geen hoge, eenmalige investering, maar een doorlopend, betaalbaar abonnement. We maken actief gebruik van online meetings en digitale tools om de samenwerking transparant en efficiënt te laten verlopen. Tijdens het proces geven we Just-in-Time begeleiding en is er een panic button beschikbaar als teamleden vastlopen. Door middel van de sprintboards waarmee we de voortgang van implementatie begeleiden en monitoren, weten we van elkaar waar we staan. Boek hier nu een demo voor het sprintboard

1
DE 9+ UITDAGING

De Challenge Day

De ondernemer neemtsamen met een aantal andere ondernemersdeel aan en 9+Inspiratie/Challenge sessie door 9+ grondlegger Berry Veldhoen. Deze sessie wordt afgesloten doordat iedere deelnemende Ondernemer aan de andere Ondernemers een persoonlijke toelichting op zijn 9+ kansen geeft aan de hand van zijn ‘9+Selfie’ die hij heeft ingevuld en waar zijn belangrijkste 9+ interne en externe doorgroeien ontwikkelkansen naar voren komen. 

Dirk Vorstenbosch van Vormgenoten over de 9+ Challenge Dag

EENMALIG: € 950,-

Toon meer informatie
2
DE 9+ PEOPLE SCAN

De 9+ People Scan

Een aantal managers, teamleiders en medewerkers worden gevraagd hun ‘selfie’ in te vullen in de vorm van de 9+ People Scan, onderdeel van de 9+ toolkit. Waar zien zij de belangrijkste verbeterpunten? De resultaten geven je zicht op de emotionele aspecten van klanten medewerkers beleving waarmee je systematisch 9+ ervaringen kan inrichten, zowel voor klanten als voor de medewerkers. 

 

 

Ivan Hermelijn van Ivy global over de 9+ People Scan

EENMALIG:  € 1.500,-

Toon meer informatie
3
9+ BOOSTER PROGRAMMA

De 9+ Sprint Boards

Met de geselecteerde sprint tools en– dashboards kunnen de teams eenvoudig en transparant zelf hun 9+ verbeteringen inplannen (capaciteit) en de voortgang delen en monitoren. Voor het efficiënt verbeteren van de gekozen 9+ HR-Boosters en 9+ Klant Boosters krijgen de medewerkers training in gebruik van deze 9+ sprint boards. De ondernemer volgt via het 9+ Management Dashboard de 9+ verbeteringen. 

 
 
Jeroen Tuijtel van AVEX over de sprintbegeleiding

DEELNAME per maand: € 1.900,-

Toon meer informatie
4
DE 9+ COMMUNITY

Certificering en Community

Je wilt niet alleen 9+ zijn, je wilt het ook blijven. Dit kan door na de het doorlopen van de sprints het 9+ Certificaat te halen. Ook is er een 9+ Fast Track beschikbaar waarbij 4 sprints in een half jaar worden afgerond ten behoeve van certificering. Het 9+ Certificaat en de community biedt onder andere de volgende voordelen:

 • Je behoudt contact met gelijkgestemde andere 9+ ondernemers
 • Blijvende toegang tot de verschillende 9+ tools en methodes en 9+ Verbeteringen bij andere Ondernemers

 

 

 

DEELNAME per maand: € 400,-

Toon meer informatie

DE DAG

Laat je uitdagen en maak kennis met de 9+ filosofie. Ontdek een nieuwe manier om naar je eigen bedrijf te kijken en ontdek daarmee nieuwe doorbraak- en groeimogelijkheden.

Investeer een dagdeel en laat je ’s ochtends door Berry onderdompelen in de 9+ filosofie aangevuld met aansprekende praktijkvoorbeelden van 9+ organisaties van Coolblue tot een IT club die stuurt op de ‘bucketlist’ van professionals.

Tijdens deze Challenge Day ontmoet je andere MKB-ondernemers die net als jij in de door-groeifase van hun bedrijf zitten.

DE 9+ SELFIE

Elke ondernemer maakt tijdens de Challenge een ‘ 9+ selfie ‘ door te scoren op de 6 elementen waar een 9+ organisatie op stuurt.

Deze scores worden in de vorm van een ‘ spider diagram ‘ ingetekend op A3 en aan elkaar gepresenteerd en elke selfie wordt onderling met alle ondernemers besproken. Ook 9+ Ondernemers beoordeelt: waar zitten voor jou als ondernemer de belangrijkste 9+ groeikansen?

DE BELOFTE

Na afloop van deze inspirerende en intensieve dag kunnen wij garanderen dat je naar huis gaat met minimaal twee praktische ideeën die je helpen om 9+ Organisatie te worden door de beleving van klanten en medewerkers een positieve 9+ impuls te geven. Ideeën die je de volgende dag al in de praktijk kunt brengen!

Schrijf mij maar in voor zo’n 9+ Challenge Day!

 

DE SCAN

Medewerkers en managers maken met deze scan kennis met associatieve belevingsfeedback volgens een methodiek die gericht 9+ veranderingen in klant- en medewerkersreizen mogelijk maakt.

 

DE UITKOMST

De resultaten van de scan worden in een power sessie eerst geanalyseerd door alle leden van het 9+ Ondernemers Team en vervolgens met je gedeeld in een korte, krachtige presentatie. Deze geeft je zicht op de meer emotionele aspecten van klant- en medewerker-beleving waarmee je 9+ ervaringen gericht kan implementeren om de eerste resultaten te boeken. Zowel bij klanten als intern (procesverbeteringen) Sowieso belangrijke input voor jouw organisatie, ook wanneer je besluit niet verder te gaan met de 9+ certificering.

9+ ZELFEVALUATIE

In de praktijk, is de combinatie van de SELFIE die je zelf maakt tijdens de 9+ Ondernemers Challenge Dag en de People Scan een 360° zelfevaluatie van je bedrijf, met oog voor 9+ kansen.

De 9+ manier van kijken biedt mogelijkheden om je los te maken van de waan van de dag en focus en aandacht te verleggen die zaken die er werkelijk toe doen, voor zowel je klant als je medewerkers.

Uiteraard is het van groot belang dat je het functionele fundament van je bedrijf niet uit het oog verliest, daarom wordt ook aandacht besteed aan het verzachten van pijnpunten in de klant- en medewerkersbeleving. Het is daarbij minstens even interessant om te leren van de dingen die je goed doet of al ooit met succes gedaan hebt en deze op andere plekken in je organisatie te kopiëren. Zowel de pijnpunten verzachten als de 9+ kansen verzilveren doe je aan de hand van een aantal 9+ sprints die bij jouw bedrijf passen, door op de juiste momenten in een proces 9+ ervaringen in te bouwen.

Na deze 9+ zelfevaluatie geef je je go/no-go op het vervolgtraject om een 9+ gecertificeerde Organisatie te worden. Daarbij worden gericht door jouw mensen een aantal 9+ HR en 9+ Klant Boosters ingezet.

De Kick-Off

Met inzet van de 9+ Boosters helpen wij jou en je team via een 9+ Sprintprogramma concreet stappen te zetten op weg naar een 9+ organisatie.

We starten met een 9+ Kick-off sessie waarin we (een deel van) je medewerkers meenemen in de filosofie van 9+ en de eerdere resultaten van de Selfie van de ondernemer en de People Scan. In het tweede deel van deze sessie doen we een aantal interactieve klantreis oefeningen waarmee medewerkers direct aan de slag gaan met de zoektocht naar verbeteringen en 9+ momenten in bestaande processen waar zij zicht op hebben.

Op basis van de uitkomsten van de Kick-off sessie, bepalen we samen met de Ondernemer welke sprintonderwerpen het best passen bij jouw organisatie en in welke volgorde de sprints uitgevoerd kunnen gaan worden.

Procesonderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Klant worden, zijn en blijven (loyaliteit)
 • Medewerkers binden, boeien en behouden
 • Onderlinge samenwerking verbeteren
 • Sturen op continu emotionele feedback

In iedere sprint komen zowel offline als online processen aan bod en gaan medewerkers op zoek naar de meest waardevolle 9+ momenten die in de processen kunnen worden ingebouwd.

De uitvoering

Wanneer de eerste sprint begint, maak je kennis met de bijzondere sprintmethodiek van 9+ Ondernemers.

Onze sprints kennen een mooie opbouw met een duidelijke Definition of Ready en Definition of Done, zodat medewerkers efficiënt en binnen de afgesproken deadlines echt uitvoering kunnen geven aan de sprints. Je bespreekt de sprint resultaten regelmatig met ons en je mede-ondernemers.

Samen met het sprintteam, definiëren we de meetbare doelstellingen van de sprint, zodat iedereen helder voor ogen heeft waar we naartoe sprinten. Dit is de Definition of Done.

Daarnaast definiëren we ook een Defintion of Ready. Deze zet op een rijtje wat er allemaal voor nodig is om de sprint succesvol te laten verlopen, zodat we niet halverwege vastlopen.

Op basis van de twee definities, bepalen we de ‘milestones’ die we onderweg zullen tegenkomen om de doelstelling te halen. Milestones en Definities worden in een tijdslijn geplaatst en gezamenlijk in een overzichtelijk digitaal sprintboard gezet. De sprint kan van start!

 

Na afloop van de sprint, worden de resultaten intern gepresenteerd en ook door de ondernemer besproken met de andere ondernemers uit deze Challenge-sessie.

De support

Het hele team werkt in een digitaal transparant sprintboard dat door 9+ Ondernemers ter beschikking wordt gesteld. Capiciteit, taakverdeling, tijdslijnen, documenten, vragen en commentaar, alles vindt zijn weg in het board waarin ieder teamlid precies kan zien wie met welke taak bezig is en of de sprint op schema ligt of niet.

We beginnen de week met een weekstart en eindigen met een afsluiting. Tussendoor, is het mogelijk om met een Panic Button je collega’s en het 9+ Ondernemers team te laten weten dat je vastloopt. We organiseren dan een korte  ‘stand-up’ om ervoor te zorgen dat mogelijke obstakels richting de doelstelling uit de weg kunnen worden geruimd.

Halverwege de sprint organiseren we een interne, korte challenge sessie, waarin de voortgang met de belangrijkste stakeholders wordt besproken (vaak de ondernemer zelf) en de teamleden worden uitgedaagd om waar mogelijk nog verder te verbeteren. Na 6 weken maken de we de balans op: missie geslaagd?

HET CERTIFICAAT

Om aan iedereen te kunnen bewijzen dat jouw organisatie met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt na het 9+ programma, biedt 9+ Ondernemers het 9+ certificaat. Dit certificaat kan je behalen wanneer je 5 van onze sprints hebt doorlopen en de organisatie aantoonbaar 9+ denkt (mindset) en 9+ doet (resultaten). Van de 5 sprints moeten er minimaal 2 9+ HR Boosters zijn ingezet, Happy People make Happy Customers. Ook is er een 9+ Fast Track beschikbaar waarbij 4 sprints in een half jaar worden afgerond ten behoeve van certificering.

Om het certificaat te behouden, biedt 9+ Ondernemers de volgende diensten:

 • Een 9+ community met toegang tot andere Ondernemers en hun medewerkers
 • Blijvende toegang tot de 9+ tools en methodes die ook tijdens de sprints zijn gebruikt
 • 2 Audits in de vorm van ‘mystery shopping’ in het eerste jaar na de 9+ certificering

DE COMMUNITY

9+ Ondernemers committeert zich aan de opbouw van een community waar ondernemers samen met gelijkgestemden en de 9+ teams kunnen blijven doorbouwen aan hun 9+ organisatie.

We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Nieuwe Werken. Je krijgt toegang tot de volledige 9+ omgeving en we organiseren regelmatig bijeenkomsten en (online) seminars.

Daarnaast behoudt je toegang tot de tools die we tijdens de sprints gebruiken, zodat je zelfstandig door kan sprinten en ontwikkelen.

DE VOORDELEN

Het grote voordeel van de 9+ Community is dat je met gelijkgestemde ondernemers en het 9+ team kan blijven door ontwikkelen aan je eigen 9+ organisatie. De selectie van benodigde kennis, materialen en tools doen wij voor je (inclusief voorinvestering, software, licenties). Voordelen:

 • Je behoudt contact met gelijkgestemde andere 9+ ondernemers
 • Blijvende toegang tot de verschillende 9+ tools en methodes
 • Toegang  tot de exclusieve Growing 9+ Community App
 • Regelmatig events (bijwonen of zelf organiseren)
 • 9+ Learning module
 • Blijvende ondersteuning van het 9+ team op basis van ’tickets’
 • Audits van 9+ Ondernemers op basis van ‘mystery shopping’
 • Panic-button support

9+ is een merk van Altuïtion B.V. | MKB 9+ Ondernemers heeft een exclusieve 9+ licentie voor het MKB | 2023© 9+ Ondernemers B.V. | Website by Influid